Jak chodíme ven???

07.10.2013 17:37

Na vycházky okolo našich mateřských škol, nebo na vzájemné návštěvy chodíme vždy v reflexních vestách- je to bezpečnější...také nás při vyšším počtu než 20 dětí musejí doprovázet dvě dospělé osoby ( paní učitelky nebo paní učitelka a někdo z provozních zaměstnanců).Pokud jdeme na školní zahradu u naší školky, jdeme většinou na písek, jezdit na koloběžky a nebo si zahrát nějaké hry. Ven chodíme, když je hezké počasí a to dopoledne a někdy také odpoledne, ale to nesmí být zima, vítr ani deštivo.

Na podzim občas mívají nejstarší děti také nějaký školní výlet a my mladší se začínáme učit jak zvládnout chůzi ve dvojicích, poslouchat pokyny a dodržovat bezpečnost při chůzi kolem silnic, na přechodech atd. Přes zimu chodíme ven jenom když nám to počasí dovolí, nesmí být méně než -10°C, plískanice, déšť nebo velké sněžení...

Také nám paní školnice hlídá tzv. smogovou situaci...to někdy vypadá, že je docela hezky, ale obsah škodlivin je pro nás= děti, nevyhovující a tak, POKUD JE VYHLÁŠENA SMOGOVÁ KALAMITA NEBO STUPEŇ OHROŽENÍ...musíme být zavřené ve školce. Stává se to málokdy, protože podle sdělení MHS jsme v tzv. zeleném pásmu na okraji Krčského lesa a podmínky máme většinou lepší nežli na Libuši, kde se provádí měření.

Díky našemu častému pobytu venku jsme otužilé děti a tak prosíme oblékejte nás přiměřeně !!!

—————

Zpět