Zahrady a jejich proměny

22.05.2014 11:55

Máme změny na školních zahradách. Bylo nutné upravit zahrady pro děti tak, aby v každé části zahrady byly pěkné nové a bezpečné prvky, splňující normy pro dětská hřiště, určená dětem předškolního věku. Odstraněny byly zastaralé a nevyhovující prvky. Na Tajovskou byla dodána kladina, lezecká stěna odvahy, prolézací housenky a dvě pružinové houpačky. Na Kukučínovu byla dodána lezecká stěna odvahy, prolézačka housenka, houpadlo autíčko, motorka a dvojhoupačka medvídek. Také byly na Kukučínovu pořízeny zahradní lavičky a na spodní třídy instalovány markýzy pro zastínění tříd a teras v době velkého náporu slunce. Na každé škole jsou k dispozici slunečníky, na zahradách je možnost pitného režimu a také improvizované sprchování.

Na příští rok připravujeme a máme požádáno o opravy pískovišť - Kukučínova, opravy chodníků v obou zahradách, opravy branek a plotů, modernizaci a rekonstrukci mlhovišť, instalaci zahradního pítka, doplnění herních prvků  a výměnu dalších již dosluhujících... Na horní třídy Kukučínové a na všechny okna Tajovského instalaci venkovních žaluzií.

Postupně se snažíme vytvořit prostředí dětem takové, aby odpovídalo potřebám příjemného pobytu v MŠ, ale jsme také závislí na finančních možnostech zřizovatele.

Daří se nám budovat hezké prostředí a největší odměnou jsou spokojené děti. Ředitelka školy Marie Seidlová- autor příspěvku

—————

Zpět